top of page

Carolina.lt Kauno meistrės Gabijos Vyšniauskaitės „Creative Bridal“ įvaizdžiui – pirma vieta


Meistrės Gabijos kurtas konkursinis „Creative Bridal“ įvaizdis. Nuotraukos autorius Saulius Ke.

.

Vasario 21 d. Kaune vyko „Beauty Expo 2020“ renginys, kurio metu rinkti šių metų grožio specialistai. Sveikiname mūsų Carolina.lt Kauno studijos meistrę Gabiją Vyšniauskaitę, laimėjusią pirmą vietą „Creative Bridal“ rungtyje skirtoje fotokonkursui „METŲ VIZAŽISTAS 2020“. Kaip sako meistrė, tokia patirtis atneša ne tik įvertinimo džiaugsmą, bet skatina ir dar labiau tobulėti.

KAIP SUGALVOJAI DALYVAUTI BŪTENT ŠIAME KONKURSE?

Jau studijuojant, prieš keletą metų, buvau girdėjusi apie šį konkursą, slapta pasvajodavau, tačiau visa ši sritis buvo dar ne taip artimai pažįstama. Per tolimesnę darbo patirtį pajutau, kad labiausiai mėgstu dirbti su fotosesijomis, kuomet modeliui turiu sukurti pilną įvaizdį – ne tik atlikti makiažą, bet dažnai suderinti ir aksesuarus, ir plaukų įvaizdį. Galutinėse fotosesijų nuotraukose geriausiai matai savo klaidas ir stipriąsias puses. Tad vėl pastebėjusi šio fotokonkurso registracijas, nusprendžiau, kad tai būtų įdomi patirtis ir geras būdas save „įvertinti“.

KOKS PASIRUOŠIMAS TAVĘS LAUKĖ IR KAIP VYKO ŠI RUNGTIS?

Šiame fotokonkurse dalyvavo vizažistai iš visos Lietuvos. Mūsų užduotis buvo iš anksto pasirinkti kategoriją, į kurią pretenduosime. Žinoma, svarbiausia dalis – makiažo idėja. Iš pradžių kūriau viziją savo vaizduotėje, vėliau ją paverčiau eskizais. Galiausiai išgryninus idėją, makiažą buvau pasiruošusi atlikti gyvai. Tuomet sekė visos komandos paieškos: fotografo, modelio, stilisto ir šukuosenos meistro. Į pastarųjų dviejų vaidmenį įsijaučiau aš ir visą įvaizdį nuo A iki Z fotosesijos metu sukūriau pati. Fotosesijų rezultatus vertino tarptautinė profesionalų komanda, kurią sudaro makiažo meistrai, vizažo mokyklų įkūrėjai, autorinių mokymų lektoriai iš Airijos, Italijos, Baltarusijos, Izraelio, Ukrainos ir Rusijos. Galutiniai įvertinimai buvo paskelbti renginio apdovanojimų metu.

KODĖL PASIRINKAI SUKURTI BŪTENT TOKĮ VESTUVINĮ ĮVAIZDĮ?

Domiuosi naujausiomis tendencijomis, stebiu mados žurnalų fotografijas, pasaulio įžymybių įvaizdžius bei juos analizuoju – taip gimsta įvairios idėjos įkvėptos naujausių makiažo tendencijų. Visada mėgau estetiką, gaivumą ir subtilumą makiaže. Visi šie aspektai iškart kelia asociacijas su nuotakos makiažu, tad didelių dvejonių, kurią kategoriją rinktis, neturėjau. Tačiau šį gaivų, elegantišką vestuvinį įvaizdį norėjau papildyti nestandartinėmis, šiuo metu labai populiariomis detalėmis, kurios puošia mados žurnalus, garsiausių vardų podiumais žengiančių modelių įvaizdžius: antakiai sukelti į viršų, perlais dekoruotas veidas, šlapio efekto „baby hairs“. Būtent šioje kategorijoje galėjau išlaisvinti savo fantaziją, o sujungus „commercial bridal“ įvaizdį su „high fashion“ detalėmis, gimė nestandartinis, kūrybinis nuotakos įvaizdis.

Carolina.lt Kauno meistrė Gabija. Nuotraukos autorius Saulius Ke.

„Carolina Make up Studio" Kauno meistrė Gabija. Nuotraukos autorius Saulius Ke.

KĄ TAU REIŠKIA ŠIS APDOVANOJIMAS?

Jei atvirai, tai man reiškia labai daug! Nes tai yra mano pirmas kartas, kada išdrįsau sudalyvauti konkurse ir jis labai sėkmingas. Registruojantis ir nusprendus dalyvauti pasakiau sau, kad neliūdėsiu, jei nepasiseks, nes teks pirmąkart varžytis su stipriais šalies meistrais. Kitos meistrės dalyvauja ne pirmą ir ne antrą kartą, žino ko tikėtis, kaip ir kas vyksta. Labai jaudinausi, tačiau smalsumas užvaldė ir tikrai norėjau sužinoti, ką galiu. Itin patiko tai, kad renkant teisėjus, neapsiribojama tik ties Lietuva, tad buvo galima pamatyti, kaip tavo darbą įvertina ir užsienio meistrai! Tad nepameluosiu, šis pirmos vietos laimėjimas, kada teko varžytis su tokiais stipriais šalies vizažistais, privertė labiau pasitikėti savomis jėgomis ir sugebėjimais.

AR GALIMA ĮŽVELGTI PANAŠUMŲ TARP ŠIO KŪRYBINIO NUOTAKOS ĮVAIZDŽIO IR MAKIAŽŲ, KURIUOS KURI SAVO KLIENTĖMS VESTUVIŲ DIENĄ?

Žinoma, kad taip! Kaip ir minėjau, nors užduotis buvo kūrybinė, siekiau išlaikyti tikrąjį nuotakos įvaizdį – gaivų, subtilų, elegantišką bei estetišką makiažą, kuris neužgožia tikrųjų moters bruožų, o juos tik paryškina! Tačiau šįkart leidau sau paeksperimentuoti ir pridėti neįprastų nuotakoms detalių, kurios pagyvino įvaizdį ir patraukė akį.

Naujausi įrašai
bottom of page