top of page

Kuo vestuvinis makiažas skiriasi nuo vakarinio? Į klausimus atsako pirmosios makiažo studijos Lietuv

Artėjant vasarai ir vestuvių sezonui, mūsų studijos meistrės vis dažniau sulaukia klausimų, kodėl gi vestuvinis makiažas yra brangesnis bei trunka ilgiau nei vakarinis? Kuo šie makiažai skiriasi? Į šį klausimą vienareikšmio atsakymo nėra, tad kalbamės su pirmosios makiažo studijos Lietuvoje, Carolina Makeup Studio ir Carolina Makeup School įkūrėja, Karolina Taraškevič – Bethel

⚫️ Kas yra vestuvinis makiažas?

Abibrėžimo, kas yra vestuvinis makiažas ir koks jis turėtų būti, paprasčiausiai...nėra! Juo gali tapti bet koks, pačios nuotakos vestuvių dienai pasirinktas įvaizdis. Tai gali būti švelnus ir natūralus “nude” makiažas, o taip pat ir dūminis, klasikinis, raudonų lūpų, ar net “fashion” stiliaus (!!!) makiažas.

⚫️ Sunku patikėti! Kodėl, tuomet, makiažas nuotakai yra išskiriamas? Kuo jis ypatingas?

Atsakymas į šį klausimą labai paprastas. O gi tuo, jog jis atliekamas nuotakai! Jis reikalauja ypatingo kruopštumo, meistriškumo, ir dažniausiai, trunka ilgiau nei įprastas vakarinis makiažas (jo metu, paprastai, grimuojamas ne tik veidas, bet ir dekoltė sritis, rankos ar net nugara!), o ką jau kalbėti apie konsultacijas, bandomąjį makiažą bei tinkamą pasiruošimą šventei! Ar bent numanote, su kokiu spaudimu susiduria grožio meistrai, kuriems nuotaka patiki savo įvaizdį vestuvių dieną? Ar galite įsivaizduoti, kokie yra kiekvienos jaunosios lūkesčiai? Juk makiažo meistras, dažniausiai yra paskutinis žmogus su kuriuo nuotaka bendrauja prieš šventę! Jis turi ne tik mokėti tobulai atlikti makiažą, bet ir mokėti suvaldyti stresą, būsimą nuotaką nuraminti, padrąsinti bei įkvėpti jai pasitikėjimo savimi! Kokį įvaizdį moteris bepasirinktų, makiažas turi būti absoliučiai nepriekaištingas. Nepaisant to, jaunoji turi tobulai atrodyti ne tik ryte ir vakare, bet ir nuotraukose bei filmuotoje medžiagoje. Tokio makiažo atlikimui reikalingi papildomi įgūdžiai, tobulai išdirbta technika, o taip pat ir psichologiškai stiprus makiažo meistras!

⚫️ Prie ko yra derinamas nuotakos makiažas?

Variantų yra begalė! Pagrindiniai aspektai, pagal kuriuos reikėtų rinktis makiažo stilių, yra drabužiai, aksesuarai, šukuosena, šventės lokacija ir tematika (jei tuoksitės paplūdimyje, sunkus ir ryškus makiažas bus, švelniai tariant, “ne į temą”, o tuokiantis naktiniame klube, “nude” makiažas tikrai nublanks!). Taip pat, labai svarbi ir jaunikio išvaizda bei apranga, juk tokią dieną tikrai norėsite derėti ir kartu atrodyti puikiai!

⚫️ Bet kaipgi tinkamai apsispręsti?!

Mano manymu, pats svarbiausias faktorius renkantis makiažą vestuvėms visgi yra nuotakos kasdieniai įpročiai. Juk jei nemėgstate makiažo ir esate visiška “natūralistė”, argi norėsite vestuvių dieną transformuotis taip, kad net jūsų pačios vyras nesupras ką vedasi prie altoriaus? O galbūt esate drąsi ir mėgstate dažytis ryškiai? Tokiu atveju, “sunkesnis” makiažas jums labai tiks! Vestuvių diena tikrai nėra tinkama eksperimentams. Šios ypatingos šventės metu turite jaustis savimi, tiksliau, pačia gražiausia savo pačios versija!

⚫️ Ar jaunasis turėtų padėti išsirinkti makiažą savo būsimąjai žmonai? O galbūt geriau jį nustebinti?

Geras klausimas! Jaunojo nuomonė renkantis makiažą yra be galo svarbi! Jei jam labiau patinka matyti savo sužadėtinę natūralią, ar tikrai norėsite jį nustebinti storu pudros sluoksniu ir ryškiu dūminiu makiažu? O galbūt ryškus makiažas jam atrodo seksualus ir patrauklus? Tuomet, “go for it!” Juk vestuvių diena skirta jums abiems! Svarbiausia – gerai jaustis,o visa kita - detalės!

⚫️ O kaipgi vizažistas galėtų padėti išsirinkti tinkamiausią įvaizdį?

Štai čia, jau itin svarbus meistro profesionalumas. Nuotakos makiažas turi ne tik patikti jai pačiai, derėti prie jau aptartų šventės detalių, bet ir idealiai atitikti jos charakterį. Juk makiažas yra be galo svarbus ir paskutinis viso vestuvinio įvaizdžio akcentas! Jis ne tik visiškai išpildys jūsų pasirinktą įvaizdį, bet ir prireikus, padės paslėpti kitus trūkumus. Juk kokių tik nenumatytų atvejų nepasitaiko vestuvių dieną! Jei makiažas bus tobulas, niekas nepastebės neidealiai pavykusios šukuosenos, netobulai simetriškos puokštės, ar ne tokių baltų batelių, kokių tikėjotės juos užsisakinėdama internetu!

⚫️ Ar vestuviniam makiažui naudojami produktai skiriasi nuo įprastos dekoratyvinės kosmetikos?

Žinoma! Juk nuotakos makiažas turi išlikti tobulas visą parą! Meistras turi sugebėti idealiai parinkti tinkamiausius produktus, atsižvelgdamas į būsimos nuotakos odos tipą, veido struktūrą ir begalę kitų aspektų, kuriuos ir aptarsime su studentėmis, mano vedamuose “Bridal” makiažo kursuose. Juose tap pat kalbėsime apie bandomojo makiažo svarbą ir paskirtį, o taip pat, aptarsime psichologinius darbo su nuotakomis aspektus!

Karolina Taraškevič – Bethel, ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje makiažo meistre dirba jau daugiau nei 14m, tačiau tam, kad pradėtų dirbti su nuotakomis - reikėjo daugiau įgūdžių. Tai daryti, ji sako, pradėjusi tik praėjus trejiems metams nuo to laiko, kai baigusi mokslus ėmė dirbti vizažiste. “Esu perfekcionistė. Man makiažas turi būti tobulas. Kol nebuvau tikra, jog gebėsiu jį atlikti visiškai idealiai, nagų prie nuotakų nekišau!” – juokiasi Karolina, su nuotakomis visame pasaulyje dirbanti jau daugiau nei 10 metų.

Registruokis į “bridal” kursus nuo BALANDŽIO 1d ir tu! Pažadame, iš Karolinos tikrai rasi ko pasimokyti‼️

Jeigu nori sužinoti daugiau apie šiuos kursus bei jų programą - spausk čia

Jeigu nori užsiregistruoti į šiuos kursus - spausk čia

www.carolina.lt

Naujausi įrašai
bottom of page