Eiti į turinį
Krepšelis

Makiažo kursų profesionalams studentė Dovilė: nuo makiažo kursų sau iki profesionalios vizažistės

„Carolina Make Up School“ studentė Dovilė Girdvainytė atvirauja, kad anksčiau gebėjo pasidaryti dieninį makiažą sau, bet atėjus vakarui ar ypatingai progai – nežinojo apie akių makiažo technikas, trūko ir pasitikėjimo savimi. Noras išmokti pačiai pasidažyti taip tarsi išėjus iš „Carolina Make Up Studio“ salono atvedė į kursus sau. Vėliau tikslai tik augo ir dabar ji profesionalius makiažus atlieka ne tik sau, bet ir kitiems.

 

Koks buvo tavo santykis su makiažais iki kursų profesionalams?

Dažytis pradėjau prieš maždaug 10-11 metų. Žinoma, pirmieji paauglystėje įsigyti kosmetikos produktai dažniausiai nėra labai geros kokybės... Maniškiai buvo ne išimtis. Su profesionalia kosmetika susipažinau prieš 8 metus, pradėjusi dirbti modeliu. Ruošiantis fotosesijoms ar šou, modeliai daug laiko praleidžia vizažisto kėdėje – tai puiki galimybė pasigilinti į šio darbo specifiką, pasidomėti naudojama kosmetika. Per visus tuos metus buvau susirinkusi savo kosmetikos krepšelį, gebėjau pasidaryti dieninį makiažą. Bet prireikus pasidažyti vakarui, visai nepasitikėjau savimi – nežinojau, kaip taisyklingai dažytis šešėliais ar nubrėžti dailų akių pravedimą.

Su kokiu tikslu ėjai į „Carolina Make Up School“?

Dėl savo darbo susipažinau su „Carolina Make Up Studio“ vadove Karolina Taraškevič-Bethel ir kitomis studijos meistrėmis. Praėjusiais metais nusprendžiau lankyti makiažo kursus sau, kurių metu profesionali vizažo meistrė ir dėstytoja padeda merginoms išmokti visų pagrindinių makiažo sau taisyklių, parenka tinkamus produktus. Kaip pirminį tikslą įvardinčiau norą išmokti pasidaryti vakarinį makiažą sau ir dar daugiau sužinoti apie man tinkančias priemones. Vėliau, mokantis šioje mokykloje, tikslai tik augo! 

Kodėl pasirinkai būtent šią makiažo mokyklą?

Kaip jau minėjau, turėjau galimybę su „Carolina Make Up School“ dėstytojomis pabendrauti dar iki pradėdama čia mokytis. Jos mane sužavėjo savo profesionalumu ir šiltu bendravimu, nuoširdumu. Taip pat visų šios mokyklos dėstytojų daromi makiažai man buvo labai artimi, norėjau išmokti pasidažyti taip, lyg mane būtų dažiusi viena iš šios studijos dėstytojų! Na, o vėliau pajaučiau norą išmokti dažyti ir kitus, todėl šią vasarą užsirašiau į makiažo kursus profecionalams.

Net neturėjau minties eiti mokytis kažkur kitur. Man labai patinka šios mokyklos dėstytojų požiūris, jog makiažas turi atrodyti natūraliai – jo paskirtis yra paryškinti gražiausius moters bruožus, paslėpti netobulumus, suteikti moteriai pasitikėjimo savimi. Apkrauti veido dideliu kiekiu kosmetikos, kardinaliai transformuoti moters bruožų nereikia, nebent ji pati to pageidautų. Taip pat didelis privalumas, jog „Carolina Make Up School“ kursai vyksta mažomis grupėmis. Net negalėčiau įsivaizduoti, kaip galima išmokti profesionalaus makiažo nuo nulio, jeigu grupėje yra 8–12 studenčių ir viena dėstytoja, kaip yra daugumoje kitų makiažo mokyklų.

Kaip sekėsi mokytis kursų metu? Ar pasiekei norimų rezultatų baigusi kursus? Kiek jautiesi patobulėjusi? 

Manau, kad sekėsi tikrai neblogai. Motyvacija nedingo visų kursų metu, nes kiekviena dėstytoja kaskart paskatindavo mus, studentes, nedvejoti savimi, nesustoti dažius ir eksperimentavus, taip pat nebijoti klysti, nes iš savo asmeninių klaidų išmokstama daugiausiai. Kursams einant į pabaigą, supratau, kad dar vienas didelis šių kursų privalumas – galimybė mokytis iš keletos skirtingų dėstytojų. Dėl to gaunama dar daugiau naudingos informacijos ir supratimas, jog nėra vieno būdo, kaip reikia atlikti makiažą. Jų yra daug ir įvairių.

Jaučiuosi padariusi milžinišką pažangą. Kad geriau įsivaizduotumėte, galiu duoti pavyzdį: anksčiau nemokėjau vakarinio makiažo pasidaryti net sau pačiai, o dabar jį darau kitoms! Ateityje tikrai sugrįšiu individualioms profesionalaus makiažo pamokoms.

Kokius makiažo produktus atradai kursų metu ir toliau naudoji kurdama makiažus? 

Prieš pradėdama lankyti kursus profesionalams apie mineralinę kosmetiką žinojau nedaug... Todėl labai džiaugiuosi atradusi tokias kosmetikos kompanijas kaip „Jane Iredale“, „Sothys“, „Youngblood“. Mano mėgstamiausi ir nepakeičiami produktai yra „Jane Iredale“ drėkinanti makiažo bazė ir biri / presuota pudra, labai natūraliai atrodantys „Sothys“ makiažo pagrindai, kreminiai ir birūs „Youngblood“ skaistalai, taip pat ryškios ir ilgai išliekančios lūpų kreidelės

„Carolina Make Up School“ taip pat atradau ir įsimylėjau „Da Vinci“ makiažo šepetėlius. Dėl vizažo mokyklos suteikiamos specialios nuolaidos studentėms dar kursų metu įsigijau visus šepetėlius ir kosmetikos produktus, apie kuriuos svajojau!

Ko palinkėtum dvejojančioms, ar profesionalaus makiažo pasaulis yra skirtas joms?

Reikia tiesiog imti ir pabandyti! Manau, tai galioja kalbant apie bet kokią veiklą. Nepabandžius niekada nesužinosi, ar gebi, ar gali, ar nori tai daryti. Kursų metu aš pirmą kartą pabandžiau dažyti kitą žmogų. Galbūt ir galėčiau sakyti, kad tąkart buvo kiek nedrąsu, bet šiandien, praėjus vos keliems mėnesiams, aš nuo to tiesiog „kaifuoju“!

Grįžti