top of page

Afro garbanos pagal Laurą Leleivaitę...

Pastaraisiais metais visas pasaulis eina iš proto dėl netvarkingų, pasipūtusių garbanų, kuriomis gali pasigirti dauguma juodaodžių merginų. Tai natūrali šukuosena tokių užsienio garsenybių kaip: Fleur East, Amandla Stenberg, Beyonce ir Rihanna. Galima sakyti, jog šioms moterims pasisekė, bet ką daryti toms, kurių gamta neapdovanojo aplinkinių dėmesį traukiančia šukuosena, o juk būti gražioms ir madingoms vis vien norisi?!

,,Carolina make-up studio” šukuosenų meistrė Laura Leleivaitė dalinasi paslaptimi, kaip pasidaryti šią, visą pasaulį sužavėjusią, šukuoseną:

Laura, kuo gi tos afro garbanos tokios ypatingos?

Man afro garbanos labai patinka, nes jų dėka galima kardinaliai pakeisti moters įvaizdį. Su šia šukuosena bet kuri moteris atrodys įdomi, žaisminga ir charizmatiška, o mums, europietėms, ji net gi prideda egzotiško ‘‘prieskonio‘‘. Afro garbanas labai rekomenduoju išbandyti toms, kurios nori į savo kasdienybę įnešti kažko naujo. Nebijokite keistis ir eksperimentuoti, nes išvaizdos pokyčiai labai dažnai iššaukia ir vidines permainas.

Papasakok, nuo ko pradėti, norint pasidaryti tokias garbanas. Kokių plaukų priežiūros priemonių gali prireikti?

Šios garbanos nereikalauja ypatingo plaukų paruošimo – tai yra dar vienas šios šukuosenos privalumas. Žinoma, kaip ir prieš kitas šukuosenas, svarbu nepiktnaudžiauti plaukų kaukėmis, nes per daug pamaitintas plaukas bus per sunkus ir per slidus purioms garbanoms išgauti. Gali prireikti putų ir apsaugos nuo karščio priklausomai nuo to, koks garbanojimo būdas bus pasirinktas.

O kokių būdų yra?

Labai smulkioms garbanoms, panašiausioms į tikrąsias afrikietiškas, išgauti rekomenduojama naudoti pagaliukus, šiaudelius, segtukus ar net tualetinį popierių. Internetinėje erdvėje gausu parodomųjų vaizdo įrašų, kaip tai padaryti. Šiek tiek stambesnėms garbanoms susukti puikiai tinka plonos garbanojimo žnyplės ar garbanojimo lazda. Šįkart aš pasirinkau vadinamąją garbanojimo ‘‘morką“. Kiekvieną susuktą sruogą šiek tiek pratempiant ir paliekant tiesius galiukus buvo sukurtas žavingas wild (angl. laukinis) įvaizdis.

Kiek laiko reikia numatyti šiai šukuosenai?

Tiksliai atsakyti neįmanoma. Tai priklauso nuo plaukų ilgio ir apimties, pasirinkto garbanojimo būdo ir garbanojančio žmogaus įgūdžių. Aš, atlikdama šukuoseną modeliui nuotraukose, užtrukau apie valandą.

Ar taip sugarbanoti galima įvairaus ilgio plaukus?

Taip, žinoma. Tiesiog šitaip susukti trumpi plaukai atrodys kitaip nei ilgi – jie įgaus kitokią formą. Taip pat norėčiau įspėti trumpaplaukes: į afro garbanas susukti plaukai vizualiai labai sutrumpėja.

Na gerai, garbanos susuktos, o ką daryti toliau?

Plačiai nusišypsoti! O jei klausi, ką daryti su plaukais – tai ką tik ’’iškeptą’’šukuoseną reikia lengvai užfiksuoti laku, pasta ar purškiamu vašku, atsižvelgiant į tai, su kokiais plaukais dirbama ir kokio rezultato siekiama. Priešingai negu dauguma atvejų, šių garbanų šukuoti nerekomenduoju, nebent vietoje stileivos norite pavirsti į mielą vaikščiojantį debesėlį.

Kokiai progai labiausiai tinka afro garbanos?

Akivaizdu, jog ši šukuosena puikiai tinka teminiams vakarėliams: disco, rock ar 80-90‘s tema, bet mano nuomone, taip susišukuoti galima ir vykstant į bet kokią kitą šventę, svarbu, jog viskas derėtų tarpusavyje ir pasirinktas įvaizdis tiktų prie moters asmenybės. Taip pat labai rekomenduoju plaukus sukti į afro garbanas tada, kai esate blogos nuotaikos, nes ši šukuosena tikrai leidžia pasijusti pakylėtai.

Naujausi įrašai
bottom of page