top of page

Meistrė Karolina: Kokia yra tobulo makiažo paslaptis? Rekomenduotina perskaityti visoms planuojančio


"Mano nuomonė tokia, kad youtube, seminarai, webinarai ir kitokios virtualios makiažo pamokos yra skirtos jau patyrusiems meistrams, kurie jau MOKA dirbti su makiažo šepetėliais bei įvairių tekstūrų kosmetikos priemonėmis!", - įsitikiusi "Carolina make up studio" įkūrėja, profesionali viažistė bei makiažo kursų dėstytoja Karolina Taraškevič-Bethel.

"Tikrai neturiu nieko prieš virtualų mokymą arba mokymąsi, bet norėčiau pasidalinti savo nuomone šiuo klausimu, iškirti tokių mokymų privalumus bei kam, mano manymu, tokie mokslai iš tikrųjų yra skirti. Taigi, manau, jie labiausiai tinka:

  1. merginoms, kurios nori išmokti dažytis pačios, bet neturi finansinių galimybių ateiti mokytis pas makiažo meistrą;

  2. visiems, kurie galvoja, kad gal norėtų pradėti makiažo kursus, bet nežino kokį meistrą ar mokyklą pasirinkti (manau, jog tai puiki galimybė makiažo meistrui/mokymo įstaigai pristatyti savo "braižą" bei mokymo stilių);

  3. labai geriems meistrams, kurie tiesiog nori pasižiūrėti kaip dirba kolegos bei pasisemti įkvėpimo arba sužinoti kokias priemones naudoja kolegos;

Kaip pastebėjote, neminiu vizažisčių, kurios nori išmokti makiažo meno, nes esu įsitikinusi, kad tai virtualiai yra tiesiog neįmanoma. Nebent (!) meistras iš tiesų yra apdovanotas Dievo dovana – išskirtiniu talentu - kokį, beje, turi gal tik keli meistrai iš tūkstančio!

"Kai aš mokinausi makiažo meno prieš 12 metų, niekas niekada nekomentavo mano judesių su kosmetiniais šepetėliais. O visa makiažo meistriškumo paslaptis yra būtent čia!!! Viskas priklauso nuo teptuko judesių."

Esu įsitikinusi, kad makiažo technikos įvaldymas yra tikrai išmokstamas dalykas net jeigu žmogus gal ir neturi menininko gyslelės ar ypatingo talento, šio amato tikrai galima išmokti! Gal ir netapsi pasaulinio lygio makiažo meistru (-e), bet gražiai padažyti tikrai mokėsi! :)

Dabar norėčiau paaiškinti, kodėl manau, kad online seminarai arba net gyvi seminarai be praktinės dalies nėra skirti mokymuisi iš esmės.

Taip yra todėl, kad kai tik tiesiog stebime dėstytojos atliekamą makiažą, viskas atrodo labai paprasta. Mano mokinės irgi dažnai sako, kad bežiūrint atrodo taip lengva atlikti makiažą, o deja kai pabando pačios, nustemba, kad paprasti dalykai tampa ne tokiais jau paprastais kaip iš pradžių atrodė - šešėlis "nelimpa", pasirodo kažkurioje vietoje uždėtas "kleckas", ir jis "nebeišsiretušuoja"....

Ar pažįstamas jausmas? :)

Nesigauna atkartoti ką tik parodyto makiažo, būtent dėl teisingų įgūdžių - judesių stokos.

Tame ir visas meistriškumas! Mokinių judesiai makiažo teptukais labai dažnai būna neteisingi ir reikia juos permokinti iš naujo! O kai nemokam valdyti šepetėlių - šešėliai byra, nelimpa, nesiretušuoja. Toks makiažas neišsilaikys visą dieną. Ir vėl - tai labiau priklauso nuo judesių nei nuo naudojamos kosmetikos!

Todėl savo visuose kursuose mes ir mokiname tų teisingų judesių, o jau "profesionalias visažistes" mokome iš naujo! Iš tiesų, iš patirties galiu pasakyti, kad permokinti "profesionalą (-ę)" yra žymiai sudėtingiau, nei išmokyti žmogų, kuris neturi jokių žinių ar patirties. Žymiai geriau kai ateina mokiniai (-ės) neturintys (-ios) jokių bazinių žinių - jiems(-oms) dažniau sekasi žymiai geriau nei tiems (-oms), kurie jau "skaito save profesionalais".

"Mūsų patirtis rodo, kad mokytis atėjusioms merginoms, kurios yra baigusios kursus kitur, yra žymiai sudėtingiau - joms reikia "persilaužti" ir išmokti "naujų judesių" iš naujo! Ir tuomet dažnai, o tas dažnai yra "visada" išgirstame komentarus "mūsų niekas to nemokė", "niekas neparodė, kad taip reikia laikyti būtent šį teptuką", "oho, koks didelis skirtumas, jeigu naudoju šį judesį. Labai gaila, bet tokia yra realybė, išgirstame apie tai iš kas antros merginos."

Taigi, noriu patikinti - kad teisingų makiažo teptuko valdymo judesių - parodomojo ar online seminaro metu tikrai NEIŠMOKSITE. Nes tai, ką pamatysite ar išgirsite iš mokytojo, neturėsite progos išbandyti gyvai jam esant šalia ir Jums jis nepasakys, ar teisingai valdote makiažo šepetėlius.

Mano didžiausis iššūkis ir užduotis kursų metu visada būna išmokyti mokines valdyti makiažo teptukus. Ir tai manau yra pagrindinis skirtumas tarp realių ir online makiažo kursų/mokymų bei seminarų.

Aš manau, kad žmogus privalo tobulintis, gilinti savo žinias, nepriklausomai nuo profesijos ar veiklos. Tobulėti reiškia įgyti patirties, ja naudotis ir siekti vis naujų tikslų. Tobulėti – vadinasi GYVENTI. Beto manau, kad įgijus bazinių žinių arba kurį laiką padirbus su klientais, vargu ar užteks tik seminarų bei makiažų "tutorial" pasižiūrėti. Profesionalumas atsiranda tuomet, kai ateina suvokimas, jog mokytis mokytis ir dar kartą MOKYTIS yra privaloma. Nepatariu "užmigti ant laurų". Aš pati iki šiol nuolatos gilinu savo žinias seminaruose, nors iš pašalies sulaukiu komentarų: "Kodėl tu ten eini, juk viską moki".

Todėl noriu paskatinti visus meistrus tobulintis ir visuomet siekti tobulumo savo darbe! O pradedančiuosius vizažistus raginu stengtis siekti tikro rezultato, kuris džiugintų ne tik klientes (-us), bet ir jus pačius. Galiausiai, savarankiškai ir kritiškai rinkitės kursus, seminarus - nepasiduokite "bandos jausmui", rūpinkitės savo patirtimi bei ateitimi.

Gražios dienos, su visa meile darbui bei pavasariui,

Karolina.

Karolinos CV rasite čia

"Carolina make-up studio" meistrės, žurnalo "Panelė" vizažistės Darijos makiažo šepetėlių rinkinys, kuris gali padėti daugeliui meistrų jų darbe pasiekti daug geresnių rezultatų!

Naujausi įrašai
bottom of page