top of page

Meistrė Toma: jauni meistrai rodo makiažo grožį, patyrę - moters grožį


Apie pirmuosius žingsnius į didžiąją vizažo kelionę, apie sunkumus ir kliūtis, kurias tenka įveikti, ir apie sėkmės paukštės plunksnos pakutenimą kalbamės su profesionalia visažiste Toma Kisieliūte. Moteris prisimena savo vaikystę, prabėgusią grožio salone, mat mama – puiki kosmetologė. Tikriausia ten ir pasklido grožio magijos pirmieji kerai.

Toma baigusi dailės mokyklą, kurį laiką gyveno Islandijoje. Svečioje šalyje baigė vizažo/grimo specialybę grožio akademijoje, po to studijavo stilistiką. Po dviejų metų nusprendė, kad nori siekti ir aukštojo išsilavinimo, todėl grįžo į Lietuvą ir įstojo į Vilniaus dailės akademiją.

„Persikrausčiau į Vilnių, miestą, kuriame nieko nepažinojau ir nežinojau. Pradžioje buvo išties sunku. Bandžiau darbuotis su įvairiais reklaminiais projektais, fotografais, kolaboravau su akademijos studentais, tai dariau visiškai nemokamai, kad įgyčiau daugiau patirties, pažinčių, reklamos,” – atvirauja Toma.

Vizažistė pasakoja, kaip atsitiktiniame žurnale rado straipsnį apie Karoliną Taraškevič, minčių artumas paskatino susipažinti, todėl jau šešetą metų jos ne tik kolegės, bet ir bičiulės.

Makiažo meistrė neslepia, kad šioje grožio srityje niekam neįdomu, ką kaip ir kiek tu baigei, niekam tavęs nereikia. Tu pats turi įrodyti, kad esi reikalingas. Toma pati pradžioje dirbo daug, neatsisakė nė vieno darbo pasiūlymo, projekto: „Norėjau daug patirties, pažinčių, dirbau nemokamai, pati organizavausi fotosesijas. Pirmus kelis metus lengva tikrai nebuvo.”

Pasidomėjome, kaip su laiku ir vis didėjančia patirtimi keitėsi požiūris į makiažo pasaulį: skirtingas technikas, kitus meistrus?

Pašnekovė juokiasi: „Kuo giliau į mišką – tuo tamsiau. Kai tik baigi mokslus, galvoji, kad esi profesionalė ir moki viską, tačiau, laikui bėgant, suvoki, kad šito teks mokytis visą gyvenimą. Labiausiai, ko gero, pakito grožio suvokimas. Jauni meistrai nori parodyti makiažo grožį, tuo tarpu patyrę meistrai nori pabrėžti moters grožį. Kuo daugiau patirties įgauni, tuo geriau pritaikai makiažą konkrečiai klientei, o ne „štampuoji” vienodus veidus. Net neįsivaizduoju, kaip galėčiau dirbti šį darbą be išsilavinimo dailės akademijoje. Tikslumas, spalvotyra, tapyba, piešimas, anatomija, psichologija, manau, BŪTINI meistru save vadinančiam vizažistui.”

Pokalbio pabaigoje Toma negaili gražiausių žodžių savo klientėms, nes kiekviena jų yra savita ir nepakartojama. Noras tobulėti – amžinas variklis, todėl ir tik žengiančioms į makiažo pasaulio erdves, ji linki niekada nesustoti.

Visas "The Makeup Lovers" straipsnis čia.

Rekomenduojame: KURSAI PROFESIONALAMS

Naujausi įrašai
bottom of page