top of page

Meistrė Jekaterina: neskirstau žmonių į žinomus ir nežinomus

Jekaterina, esi viena iš seniausiai dirbančių „Carolina make-up studio“ makiažo meistrių... Sakyki, kiek laiko esi šios komandos dalis ir kaip ten atsidūrei?

Atrodo, kad studijoje dirbu nuo pat savo gimimo - gimimo, kaip pasitikinčios savimi meistrės, kuri atlieka kokybišką paslaugą. Tai įvyko prieš maždaug 7 metus. Dalyvavau viename visažistų konkurse, kuriame dalyvavo ir pati Karolina, aš tuomet buvau pradedančiųjų grupėje. Buvo neįmanoma nepastebėti Karolinos darbo, jos makiažo stilius buvo kitoks, išskirtinis. Aš nepažinojau jos, nežinojau kas ji tokia, bet jos atliktą makiažą labai gerai įsidėmėjau. Konkursas pasibaigė, aš patekau į laimėtojų trejetuką. Praėjus šiek tiek laiko Karolina paskambino man. Prisistatė ir pakvietė į darbo pokalbį. Tik per susitikimą supratau, kad čia ta pati mergina, kurios darbas man taip patiko. Ji papasakojo man, kad nori suburti stipriausius makiažo meistrus vienam tikslui pasiekti – kokybei. Ir taip mes pradėjom šita bendradarbiavimo kelią, vieno tikslo link ir iki šiol keliaujame kartu. :)

Papasakok, ką esi baigus, kokius mokslus ir kur? Kaip prasidėjo tavo, kaip makiažo meistrės, karjera? Nuo ko pradėjai?

Pradžių pradžia buvo dekoratyvinės kosmetikos (kosmetikės) specialybė, vėliau – LABAI daug įvairių seminarų, tobulinimosi kursų. Tiesa sakant, jau nebepamenu, kuriuose esu buvus, nes jų buvo be galo daug... Galėčiau prisiminti nebent pasižiūrėjusi diplomus... Galiu drąsiai pasakyti, kad mano makiažo karjera prasidėjo nuo pirmo konkurso ir jame užimtos pirmos vietos, tai buvo mano mokymo įstaigos surengtas konkursas. Pirmasis savarankiškai atliktas makiažas nepažįstamam modeliui - iki šiol prisimenu tą jaudinančią akimirką.

Esi viena iš Carolina.lt makiažo kursų profesionalams dėstytojų. Kas tau labiausiai patinka dėstymo procese? Sakyk, ar negaila atiduoti per tiek daug metų sukauptas ir įgytas žinias?

Manau, kad smagiausia dalis mokymo procese yra dėstyti ir matyti didžiulę mokinių pažangą bei jų meistriškumo augimą. Kai kuriais atvejais stebėti net jų, kaip labai stiprių makiažo specialistų gimimą. Tai labai įkvėpia ir mane pačią. Džiaugiuosi galėdama prie to prisidėti. Žinių atiduoti man tikrai negaila. Manau, kad meistrai, kurie pasirinko dėstymo kelią, turi taip pat preciziškai ir gerai jį atlikti, kaip ir makiažus. Visuomet nuoširdžiai atsiduodu tam, ką darau.

Kokių makiažo technikų mokai, kokios pamokos yra Tavo specializacija?

Mokau įvairių makiažo technikų, t.y. klasikinę, pieštukinę, akvarelinę ir dar savo pačios atrastas technikas. Viena iš mano mėgstamiausių makiažo technikų yra pieštukinė, nes atliekant tokį akių ir antakių makiažą labiausiai išsiugdo tokios mokinių savybės kaip estetiškumas, darbo švara, kruopštumas.

Kokie makiažai tau pačiai yra mieliausi, labiausiai patinka? Kaip apibūdintum savo dažymo stilių?

Man asmeniškai patinka makiažai išryškinantys gražiausias moters veido bruožus, pabrėžiantys jos individualumą, charakterį. Manau, kad aš tiesiog moku išgirsti klientą, mokų švariai ir kokybiškai atlikti savo darbą, net, sakyčiau, preciziškai. Makiaže man svarbiausia – švarus ir tobulas jo atlikimas.

Kokia esi dėstytoja/mokytoja – ar daug reikalauji iš savo mokinių? Ar leidi daryti klaidas?

Kokia esu mokytoja arba dėstytoja, geriausiai, manau, pasakytų mano mokinės. Aš tik galiu pasakyti, kokia stengiuosi būti. O stengiuosi kiekvienai surasti labiausiai jai tinkantį paaiškinimo būdą, kad ji kuo įmanoma geriau įsisavintų informaciją.

Taip, manau, kad esu gan reikli mokytoja, nes tikrai noriu, kad pabaigus mūsų studijos kursus, mokinės didžiuotųsi savimi ir jų pasiektais rezultatais. Noriu, kad jos darytų tuos "stebuklus" su klientėmis, ryškintų jų individualų grožį, tiesiog teiktų nuoširdų džiaugsmą kitoms moterims. Visi mes žmonės ir visi mes klystame karts nuo karto, nuo to nepabėgsi. Tik norėčiau, kad mano mokinės klystų per mano pamokas, kad paaiškinčiau ir patarčiau, ką ir kaip daryti, kad to nebūtų ateityje jau pabaigus mokslus, o kadangi mūsų kursuose praktikos yra dvigubai, o kai kuriais atvejais ir trigubai nei kitur, suklydus vieną kartą, jos išmoksta pamoką ir jau antrą karta tokių klaidų nekartoja. Mokymasis vyksta žymiai efektyviau.

Su kokiais žymiais žmonėmis tau yra tekę dirbti, grimuoti, prie kokių mados projektų esi prisidėjus?

Iš tikrųjų neskirstau žmonių į žymius ar nežymius. Kiekvienas klientas man yra toks pats mylimas ir laukiamas. O kadangi dirbu ir televizijoje, grimuoti žymius žmonės tenka labai dažnai. Labiausiai įsiminė mūsų šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė. Taip pat teko grimuoti ir pasaulinio lygio aktorių Jean-Claude Van Damme. Esu prisidėjus prie daug mados projektų, tai yra L. Salasevičiaus, J. Statkevičiaus, “Tiulio Fėjos”, “Inži” mados namų ir dar daug kitų kolekcijų pristatymų, kur dirbu su visa Carolina.lt komanda. Beje, labai dažnai pasikviečiame ir savo gabiausias mokines mums asistuoti bei padėti grimuoti modelius - taip jos susipažįsta su mados pasaulio užkulisiais.

Jekaterinos rekomenduojami kursai meistrams:

Norinčioms dirbti su žinomais žmonėmis, mados projektais, televizijoje...

Norinčioms tikslingai patobulinti savo meistriškumą:

Naujausi įrašai
bottom of page