top of page

Karolina Taraškevič: 100 klaidų kosmetinėje, kai tau jau 30+

Šiandien gavau žinutę: “Karolina, esu labai dėkinga už konsultaciją!!! Sulaukiau labai daug komplimentų, visi sako, kad atrodau pailsėjusi, jaunesnė!!! Negaliu atsidžiaugti, kad taip paprastai galima pakeisti tiek daug :))))))”

Moteris, kuriai 38 m. atėjo pas mane individualiai konsultacijai dėl makiažo, nes tapo vienos įmonės vadove, jai reikės dažnai filmuotis televizijoje, taigi ji nusprendė “susitvarkyti savo kosmetikos krepšelį”. Nepatikėtumėt, kiek atradimų jame padarėme! Bet, klientei leidus (neminint vardo) viską aprašyti, pasakoju iš eilės:

Makiažo pagrindas.

Diagnozė: per tamsus, per sunkus, per oranžinis. Kaip ji pati sakė – rinkosi būdama įdegusi po atostogų, padėjo konsultantė parduotuvėje. Tiesa, jau namie pastebėjo, kad skirtumas su kaklo oda “šiek tiek matosi”. Šiek tiek tapo dideliu skirtumu, kai įdegis pasiplovė. Galiausiai pati tekstūra – labai sunki ir per stipriai maskuojanti, turint omeny, kad tos moters veido oda nebuvo labai probleminė. Lengvas raudonio maskavimas būtų buvęs absoliučiai pakankamas, juk pagrindas skirtas kiekvienai dienai. Be to, jis turėtų būti kuo “sveikesnis” t.y., su kuo mažiau “chemijos” sudėtyje.

Sprendimas: parinkome šviesesnį, lengvesnės tekstūros, makiažo pagrindą ir kompaktinę pudrą. Rezultatas – švytinti, skaisti oda, paslėptos smulkios raukšlelės, pudra nesubėga į raukšleles ir jų neišryškina. Atjaunėjo kokiais penkiais metais, o ir pojūtis ant odos – lengvas, neapkrautas, puikiai tinkamas dienai, vakarui ir TV kameroms. Klientė pasakė: “WOW! nieko nejaučiu ant veido”.

Paakiai.

Diagnozė: Paakiai tamsesni, kaip ir pas daugelį moterų, ypač tų, kurios daug dirba ir dažnai neišsimiega. Mano pačios paakiai yra labai tamsūs ir žinau, kad tai labai svarbi grožio problema. Jos turėtas maskuoklis buvo per šviesus, todėl duodavo pilką atspalvį, o su buvusia pudra per daug iššviesindavo zoną aplink akis. Rezultatas – tarsi nevykęs kardašian stiliaus modeliavimas, kuris net nelabai tinka tokio amžiaus moterims. Be to – nebemadingas, nenatūralus.

Sprendimas: pamokiau kaip tepti priemonę – ne per storai, tapšnojančiais judesiais. Tai svarbu! Parinkome ir kitą atspalvį, kuris dera su pudra, atrodo natūraliai. Akys tarsi atsivėrė, pradėjo švytėti!

Skaistalai.

Diagnozė: tokių nerasta klientės kosmetinėje.

Sprendimas: Tinkamai parinkti skaistalai labai jaunina ir atgaivina veidą, priduoda sveikos odos įspūdį. Pastebiu, kad labai daug Lietuvos moterų nemėgsta arba nesupranta, kam tie skaistalai (ružas) reikalingi. Būna, pasitaiko atvejų, kad moterys sako, jog jos veidas ir taip raudonuoja, tad ji skaistalų vengianti visą savo gyvenimą. Šiais laikais yra begalė spalvų bei atspalvių, kurie tikrai neišryškins Jūsų probleminių veido zonų, o kaip tik jas pamaskuos. Mano nuomonė visuomet buvo tokia, kad kiekviena moteris privalomai turi naudoti skaistalus! Ypač perkopusi trisdešimtmetį, nes lengvai skaistūs žandai yra jaunystės požymis!

Lūpos.

Diagnozė. Dažai, o tiksliau, lūpų blizgis, kurio spalva –“per šalto atspalvio ir per rožinė”. Sakė, kad tokius atspalvius perka nuo tada, kai buvo 25 :) pati spalva labai graži, bet jau nebetinkama pagal amžių.

Sprendimas: lūpų dažai, kurių spalva ne tik paryškina lūpas, bet atgaivina visą veidą – taip, tai įmanoma! Lūpų spalva akimirksniu daro stebuklus, jei yra gerai parinkta, arba akimirksniu moterį pasendina, jeigu parinkta neteisingai. Todėl pasirinkti teisingą spalvą – atsakingas sprendimas! Taip pat išmokome lūpas pasidažyti švariai, bet ne pernelyg griežtai apvesti pieštuku, kas, beje, irgi sendina, jeigu moteriai jau nebe 25 metai :)

Teptukai.

Diagnozė: teptukas rastas vienas didelis pudrai bei vienas akims, kurie yra jau “pavargę”, plaukeliai išretėję, taigi tokiais teptukais neįmanoma pasidaryti kokybiško kasdieninio makiažo. “Pavargę” ir atrodo kaip labai seni, nors tokie nebuvo, kadangi buvo neteisingai prižiūrimi. Kad mūsų teptukai ilgiau išliktų kaip nauji, tam yra specialus muilas, kurį ir rekomendavau.

Sprendimas: Atradom tinkamą teptuką pasirinktam makiažo pagrindui padengti. Tuomet “taupymo ir praktiškumo” sumetimais parinkau vieną teptuką, su kuriuo galima užsidėti kompaktinę sausą pudrą/arba birią, skaistalus bei modeliuoti veidą. Taip pat jis tinka ir šviesinimui (“highlighteriui”). Akims mums pakako 2 naujų teptukų. Išmokome, kaip juos valdyti, kaip laikyti, kokiais judesiais uždėti priemonę ant odos, kaip teisingai paimti reikiamą kiekį priemonės – ne per daug ir ne per mažai. Visos šios subtilybės ir padaro ESMINĮ skirtumą.

Daugiau patarimų, KONKREČIAI kiekvienai, mes duodame individualių arba grupinių pamokų SAU metu: Vilniuje ir Kaune meistrės pasiruošusios padaryti kosmetikos krepšelio “reviziją” ir pamokyti, kaip pasirinkti ir teisingai derinti turimas priemones.

Labai kviečiu užsirašyti tas, kurios atrodyti nepriekaištingai nori kasdien!

Naujausi įrašai
bottom of page