top of page

Meistrė Toma: kaip nepasimesti prieš vestuvių dieną

Ruošiantis vestuvių dienai galvoje sukasi 100 galimų grožio procedūrų ir dar tiek pat klausimų, kaip išspręsti visus įvaizdžio klausimus. Meistrė Toma išvardija viską, apie ką svarbu pagalvoti prieš vestuves, ir padeda susidėlioti planą, kada ir kas turėtų būti padaryta:

VEIDO PARUOŠIMAS

  • Veido odos gydymo seansus (veido valymus, balinimą, pigmentinių dėmių šalinimą ir kt.) pradėkite 3-6 mėnesius prieš vestuves, tam, kad oda prisitaikytų prie naujų priemonių, pasiektumėte norimo rezultato ir tą dieną atrodytumėte tiesiog švytinti.

  • Labai dažnai būtent tą dieną, kada vyksta kažkas itin svarbaus ir reikia atrodyti kuo įspūdingiau, ryte prabundame su iškilusiu spuogu. Jie atsiranda nuo nervinės įtampos, todėl geriausia būtų nusiraminti, bet neretai tai praktiškai neįmanoma, todėl, jei jau taip nutiko, nepulkite į didesnę paniką: įvyniokite leduką iš kameros į medžiagos skiautę ir palaikykite ant vietos, kur kyla spuogas. Jei spuogelis “prinokęs” (turi baltą viršūnę) spauskite jį labai švelniai pirštus įvynioję į servetėles, kad bereikalingai nepažeistumėt odos, tačiau tai darykite tik tuomet, kai oda išbrinkusi, po vandens procedūrų, kruopščiai dezinfekuokite pažeistą vietą ir užsitepkite raminančią kaukę. Jei reikia, po visko dar palaikykite leduką patinimui sumažinti.

  • Jei vis kenčiate nuo spuogų, veidą gydykite namuose plaudamos su švelniais veido šveitikliais, lengvomis rūgštinėmis priemonėmis įtrinkite ant probleminių vietų, visas kitas vietas tepkite riebiu vyresnei odai skirtu, stipriai drėkinančiu kremu,kad oda per daug neišsausėtų.​

  • Jei jūsų veido oda linkusi pradėti blizgėti praėjus kelioms valandoms po makiažo, vadinasi, reikia kontroliuoti riebalų išsiskyrimą. Tai padarysite pradėjusios naudoti priemones, kurių viena pagrindinių sudedamųjų dalių yra vitaminas A. Taip pat kontroliuokite maisto racioną, sumažinkite suvalgomą saldumynų kiekį, gerkite daug vandens, kad oda išlaikytų natūralią drėgmę, nepamirškite nuolat naudoti drėkinamojo kremo ir visada po ranka turėkite specialių kosmetinių popierėlių, skirtų sugerti drėgmės perteklių, kuomet dėvite makiažą.

  • Jei norite atsikratyti maišelių po akimis pirmiausia gerkite daug vandens, švelniai, pirštų galiukais įmasažuokitepaakių kremą, kurį prieš tai palaikykite šaldytuve. Dar galite pamirkyti vatos diskelius rožių vandenyje, palaikyti šaldytuve ir naudoti kaip kompresą dieną prieš ir vestuvių dienos rytą.

MAKIAŽAS

  • Iš anksto pradėkite galvoti apie makiažą, kurio norėtumėte tą ypatingą dieną. Vartykite žurnalus, internetinius šaltinius, rinkitės nebūtinai iš vestuvinių makiažų pavyzdžių - raudonojo kilimo ceremonijų viešnių makiažai taip pat labai geri inspiracijų šaltiniai. Dažniausiai nuotakos makiažas yra labai natūralus, tačiau jei tą dieną svajojate apie dūminį, ryškiai žydrą ar rožinį makiažą, tokį ir darykitės, juk tai jūsų šventė, kada turite atrodyti nuostabiausiai, rinkitės tai, ką mėgstate, ko norite ir apie ką svajojate, nes kitaip galite jaustis nekomfortiškai ir ne savimi.

  • Vestuvinį makiažą bandykite suderinti prie garderobo detalių. Pavyzdžiui, jei turėsite violetinę puokštę gėlių rankose, šešėliai gali būti neutralių spalvų, tačiau ant viršaus galbūt norėsite tamsiai violetinio akių kontūro ar pan. Derinimas turėtų būti labai subtilus, kuriantis bendrą tolygų vaizdą.

  • Nepamirškite, kad vestuvinis makiažas yra foto makiažas, viskas kas liks po tos dienos, kuri prabėgs kaip valanda, tai nuotraukos, todėl atminkite, kad makiažas realybėje ir nuotraukose gali kardinaliai skirtis: realybėje ir dienos šviesoje jis gali atrodyti truputėlį per ryškus, tačiau nuotraukose ir vakaro apšvietime jis gali atrodyti net kiek blankiai, todėl makiažo metu ir tik po jo, pasidarykite kelias nuotraukas su fotografu, kad išsiaiškintumėte, ar nieko netrūksta ir ar rezultatas džiugina.

  • Rekomenduojama pasidaryti vieną ar kelis bandomuosius makiažus, kad tvirtai apsispręstumėte dėl makiažo tinkamumo ir prieš ceremoniją nebereiktų jaudintis dėl, galbūt, neidealaus makiažo, juolab, kad tą dieną jaudulio ir taip užteks.

  • Atminkite, kad svarbiausia yra gražus makiažas visą dieną, todėl, jei darotės makiažą pati, naudokite neriebų veido drėkiklį, po jo - makiažo bazę, kuri išlaikys pudrą, užteptą ant jos, nepakitusią visą dieną, toliau tęskite maskuokite paakius korektoriumi, viską kruopščiai išlyginkite ir būtinai naudokite birią pudrą ant viršaus, viskam sutvirtinti. Kai atliksite visą makiažą, naudokite purškiamą fiksatorių, kuris išlaikys makiažą atsparų aplinkos poveikiui.

  • Šventės metu visada prie savęs turėkite birios pudros, jei netyčia veidas imtų blizgėti, purškiamo veido drėkiklio, lūpų dažus ar tokio atspalvio blizgį, kurį naudojote pradžioje, jei makiažą tektų koreguoti: juk valgysite, bučiuositės, gersite, sušilsite, šoksite ir glebėsčiuositės...

  • Net jei ir kasdien neryškinate antakių, tą dieną pasirūpinkite jais - tai duos ypatingai elegantišką įvaizdį. Geriausia kelias dienas prieš ceremoniją atlikti profesionalų antakių dažymą ir korekciją, tada nekils problemų makiažo metu. Žinoma, antakius galima paryškinti ir makiažo pagalba.

  • Nesirinkite blizgaus makiažo, kadangi tai sukelia problemų fotografams: blizgučiai atspindi šviesą ir todėl nuotraukos gali būti ne itin geros. Tačiau truputėlis perlo žvilgesio virš skruostų tikrai nieko nesugadins.

  • Jei jaučiatės neužtikrintai dėl makiažo ir jo išsilaikymo, o pati bijosite jį pasitaisyti, visada galite nusisamdyti makiažo meistrą visai dienai, taip jis nuolat bus kartu, kur beeitumėte, ir pasirūpins tobula išvaizda, makiažu ir net plaukais visą laiką. Taip nereikės rūpintis niekuo, išskyrus šypseną veide.

  • Pasirūpinkite ir mylimuoju - jam taip pat reikalingas makiažas, kad ir kaip neįprastai tai skambėtų. Natūraliai nei vieno žmogaus oda nėra tobulai graži, o nuotraukos būtinai išryškins tai, kas nereikalinga. Retas vyras turi tokią tobulą, lygią, gražaus atspalvio odą, kad neatrodytų kontrastingai su šalia fotografuojama išsidabinusia porcelianinio veido jaunąja.

​PLAUKAI

  • Dėl šukuosenos apsispręskite iš anksto. Atsineškite pavyzdžių ir tarkitės su šukuosenų meistru, ar tai tikrai tiks, ar derės su garderobu ir makiažu. Jei norėsite papildomų detalių, pavyzdžiui, gėlių, plaukų tresų ar kt., pasirūpinkite tuo iš anksto arba iš anksto paprašykite, kad meistras pasirūpintų tinkamomis detalėmis, kad neiškiltų sunkumų ir laiko gaišaties prieš ceremoniją. Nekirpkite ir nedažykite plaukų vestuvių dieną, nes tai pernelyg rizikinga - galite likti nelabai patenkinta gautu rezultatu.

  • Ceremonijos išvakarėse ištrinkite plaukus ir užtepkite geros drėkinamosios kaukės, susukite į rankšluostį ir eikite miegoti, ryte keliaukite pas plaukų stilistą šukuosenai dar nesiplovusi galvos. Kaukė veiks per naktį, specialistas tik nuplaus kaukę ir galės daryti šukuoseną, o pagydyti plaukai spindės ir žvilgės, šukuosena išliks nepakitusi ilgiau. Juolab, kad ryte nebus laiko kaukėms ir kitoms plaukų procedūroms.

  • Kol būsite kirpėjo kėdėje, prieš makiažą, užsidėkite drėkinamąją veido kaukę - tai padės makiažui pasidengti tobuliau ir išlikti ilgiau.

​MANIKIŪRAS IR PEDIKIŪRAS

  • 5-6 savaites prieš ypatingąją dieną savo manikiūrininkės paprašykite gerokai nutrumpinti nagus ir likusį laiką leiskite jiems augti, kad neturėtumėte bėdų dėl vieno ar kelių nulūžusių nagų. Apgalvokite manikiūrą, derinkite jį prie garderobo detalių, gėlių, makiažo. Jei neturite idėjų - niekada nesuklysite pasirinkę klasikinį prancūzišką. Taip pat galite konsultuotis su savo manikiūro meistre, galbūt ji pasiūlys kokią nors žavią idėją, kuri derės su norimu įvaizdžiu ar garderobo detalėmis. Galite atlikti ir bandomąjį manikiūrą, kad įsitikintumėte, jog tai tikrai tai, ko norite tą dieną. Manikiūrą, dėl kurio apsisprendėte, atlikinėkite dieną prieš ceremoniją, kad tądien jau nekiltų papildomo rūpesčio ar skubėjimo.

  • Pedikiūrą atlikite mažiausiai savaitę prieš ceremoniją, kad pėdos tą dieną nebūtų jautrios, juk su bateliais reikės išbūti mažiausiai 10 valandų. Taip pat rinkite labai patogius, pėdos keltį idealiai atitinkančius batelius, juos būtų gerai panešioti namuose prieš vestuves, leisti prisitaikyti prie kojos ir pėdai prisitaikyti prie jų.

KVEPALAI

  • Kvepalus rinkitės tokius, kokius mėgstate labiausiai, ir tuos, iš kurių jus atpažįsta mylimasis. Tačiau, jei vis dar norite kažko naujo tai dienai, būtinai konsultuokitės su kvepalų žinovais ir kartu veskitės būsimąjį vyrą, kad abiems šis kvapas būtų ypatingas ir malonus. (Kad kvepalai neprieštarautų gėlių, kurias turėsite su savimi, kvapui, kvepalų sudėti duokite floristui, pagal tai jis galės parinkti panašius kvapus turinčias gėles).

ĮDEGIS

  • Jei norite truputėlio įdegio, galite pabandyti savaiminio įdegio kremą arba soliariumą, tačiau ne mažiau kaip mėnesį-dvi savaites prieš ceremoniją. Taip apsisaugosite, kad netikęs savaiminio įdegio efektas spėtų nusiplauti, o soliariumas neišsausintų ir nenudegintų odos, nes tuomet padaryti tobulą makiažą bus praktiškai neįmanoma.

  • Dekolte ir rankų sričiai tą dieną naudokite bronzinę pudrą arba aukso dulkes, tai sukurs tobulai sveikos odos vaizdą, ir nuotraukose pagyvins ir sulygins odą.

- - - -

Būsimosios nuotakos, registruokitės grožio paslaugoms pas mus online, kad galėtume padėti Jums susidėlioti Jūsų grožio procedūrų grafiką, ir kad vestuvių dieną jaustumėtės nieko nepamiršusi.

Susipažinkite su Toma - jos darbų portfolio čia.

Naujausi įrašai
bottom of page