top of page

Karolina Taraškevič: kaip makiažo teptukus įdarbinti tobulam rezultatui

Net, jeigu JAU TURITE gerų makiažo teptukų rinkinį, to neužtenka, kad taptumėte geru vizažistu. Ko reikia dar? Pasakoja Karolina.

Karolina: "Ko reikia dar? Žinoma, praktikos. Galima pasiimti visus turimus teptukus ir bandyti jais dažyti įvairiausiais būdais, kol atrasite pačias geriausias technikas. Taip dariau aš ir tai man užtruko beveik kokius 10 metų. Teko atlikti makiažą nesuskaičiuojamam skaičiui modelių..."

Bet juk tam reikia tiek kantrybės....

Karolina: "Ir kantrybės, ir laiko, ir pinigų. Dabar aš galiu sukurti tobulą makiažą per dvi valandas, bet į šiuos įgūdžius buvo investuota nežmoniškai daug. Įsivaizduokite, kiek modelių per savo gyvenimą teko dažyti visiškai už ačiū tik dėl to, kad atrasčiau, o gal ir sukurčiau, savo būdus, kaip tobulai atlikti vieną ar kitą techniką..."

Ir dabar turimas žinias perduodi savo mokinėms?

Karolina: "Taip, ir pavydžiu joms, kad jos turi galimybę gerokai greičiau išmokti visa tai, ką pati bandžiau suprasti daugybę metų. Gerokai greičiau, bet ne akimirksniu. Kodėl? Nes mokantis makiažo neužtenka vieną kartą pamatyti - reikia 100 kartų pabandyti. Praktika, kuo daugiau jos, yra būtina, norint tapti profesionaliu makiažo meistru.

Kursai tam padeda?

Karolina: "Žinoma. Kursų metu ne tik išgirsti ir pamatai, kaip daroma. Praktinų užduočių metu mokinės yra stebimos profesionalų, kurie labai greitai pamato, jei daromos esmingos klaidos. Aš galiu iškart suprasti, ar technika atliekama teisingai. Jei ne, galiu paaiškinti, ką mokinė daro ne taip, parodyti iš naujo. Tai subtilios detalės - kiek šešėlių paimti, kokiu kampu teptuką laikyti, kiek spausti... Daugybė detalių, kurioms aš esu labai preciziška, ir kokių jokiame "YouTube" tutorial nerasit.

Nuo tų detalių priklauso galutinis rezultatas?

Karolina: "Absoliučiai. Aš mokau atlikti švarų makiažą. Tobulą. Mūsų šio sezono naujovė - "Magic brush" kursai - yra sukurta mokyti elgtis su teptukais. Kursai sudaryti iš skirtingų temų, ir yra galimybė išsirinkti bei lankyti tik tas, kurioms reikia daugiau praktinių žinių. Tarkime, jeigu meistrė jaučia, kad dar reiktų pasimokyti dažyti akis, gali rinktis tik šią temą. O tik pradedančioms tikrai pravers visas kursas: akių, lūpų, antakių ir veido temos.

Kodėl pati eitum į tokius kursus?

Karolina: "Nes apsimoka. Visos dalyvės, išklausiusios pilną kursą, dovanų gaus labai kokybiškų, vokiškų, rankų darbo DA VINCI teptukų rinkinį. Mes sugalvojome tokį dalyką, nes pačios naudojame būtent šiuos teptukus, todėl pamokysime, kaip dirbti būtent su šių formų ir minkšumo teptukais. Dalyvės po kursų turės ne tik profesionalių žinių, bet ir profesionalias priemones, tinkamas darbui. Be to, darome profesionalias mokinių darbų nuotraukas.

Bus fotosesija?

Karolina: " Po visų mūsų kursų būna. Pradedančios meistrės ištobulina naujas technikas, padaro makiažą, mes fotografuojame, ir tomis nuotraukomis jos gali papildyti savo portfolio, nes mes suorganziuojame profesionalų fotografą, kuris užfiksuoja jų naujus įgūdžius.

MAGIC BRUSH naujos grupės renkamos Vilniuje (kursai nuo 09.13) ir Kaune (nuo 09.12).

Naujausi įrašai
bottom of page