top of page

Lietuvos grožio industrijos profesionalams pristatytos nuotakų įvaizdžio tendencijos


Profesionalios Prancūziškos kosmetikos gamintojų “Make Up For Ever” iniciatyva Vilniuje įvyko specialus seminaras makiažo ir šukuosenų meistrams, kuriems buvo pristatytos proginio, ypač vestuvinio, įvaizdžio tendencijos.

Makiažo tendencijas grožio profesionalams pristatė Lietuvoje žinoma makiažo ir įvaizdžio dizainerė Karolina Taraškevič, o garsus fotografas Gediminas Žilinskas kalbėjo apie tai, kokią svarbą geras makiažas daro fotografijoje. Grožio žinovai patarė, kokias priemones geriausia naudoti fotografijoje bei supažindino su pagrindinėmis įvaizdžio tendencijomis. Galiausiai, plaukų stilistė Eglė Marcinkevičiūtė iš profesionalios “Carolina Make Up Studio” komandos pristatė proginių šukuosenų tendencijas. Jos teigimu, šią vasarą bus madingos lengvos purios šukuosenos, tartum ne visai tvarkingos. Šiemet taip pat madoje įvairūs pynimai, lengvos garbanos.

“Natūralumas, jaunystė, skaistumas, šviežumas – esminės šventinio įvaizžio tendencijos. Nuotakos šiemet turi būti romantiškai švelnios. Neperkrautas, ne per ryškus makiažas yra tai, kas buvo matoma ir ant garsiausių pasaulio dizainerių podiumų pristatant pavasario kolekcijas. Mes į jas atsižvelgiame ir siūlome pabrėžti švytinčią, spindinčią, sveiką odą, kurios efektą galima pasiekti gerai parinkus makiažo pagrindo spalvą. Tobulai parinkti spalvą veidui yra pats didžiausias uždavinys atliekant madingą šio sezono makiažą. Vėliau veidas modeliuojamas naudojant naujos kartos kreminius, ypač natūraliai atrodančius skaistalus. Tokie skaistalai gali būti dedami ir ant skruostų, ir ant lūpų”, - sako K. Taraškevič, pirmosios makiažo studijos Lietuvoje “Carolina Make Up Studio” įkūrėja.

Makiažo meistrė pristatydama demosntracinį makiažą naudojo alyvines šėšėlių spalvas, kurios šį pavasarį-vasarą yra ypač madingos, o be to, išryškina ir žalias, ir rudas, ir mėlynas akis. Jos teigimu, gaivaus ir natūralaus makiažo akcentas yra akių kontūras ir saikingai naudojamos dirbtinės blakstienos, kurios dedamos taip, kad atrodytų natūraliai. Saikingas makiažas neapkrauna akių ir atrodo elegantiškai, pabrėžia moters akis. Be to, toks makiažas praktiškai tinka įvairaus amžiaus moterims bet kokiai progai.“Vasarą akių kontūrai gali būti spalvoti: žali, violetiniai, žydri, alyviniai, bronziniai, akvamarino, kitokios jūros spalvos. Aš asmeniškai išbandžiau “Make Up For Ever” “AQUA Eyes” vandeniui atsparius pieštukus, kurie net ir per vasaros karščius puikiai laikyisis ir nenubėgs visą dieną. Tai ypač aktualu jaunosioms”, - sako Karolina.Fotografas Gediminias Žilinskas pataria naudoti matines spalvas, nenaudoti daug žvilgančių detalių turinčių makiažo priemonių, nes tai geriau atrodo nuotraukose. K. Taraškevič teigia, kad yra tik kelios vietos, kurias visgi galima blizginti: aukščiausią skraustikuolio vietą ir vidinį akies kamputį, pavyzdžiui, su “Compact Shine On”, su kuria, kaip ji atskleidė, taip pat galima paputlinti lūpas.

Nuotraukos: Redos Valantinaitės

Naujausi įrašai
bottom of page