top of page

Aktualiausios rudens/žiemos'2013 makiažo tendencijos

Šis ruduo atnešė labai drąsias madas į mūsų kosmetines. Madingas ryškus, teatrališkas ir kiek šokiruojantis makiažas! Gera naujiena, kad makiažas tampa savęs išreiškimo forma – galime žaisti kaip norime – nėra taisyklių!

Akys Spindinčios bei ryškios akys! Akių šešėliai spindintys, žėrintys arba vien tik blizgučiai. Rudens/žiemos šešėlių spalvos: juoda, violetinė, „metallic“, auksinė, rausva. Taip pat išlieka šią vasarą karaliavusios spalvos – žydra bei žalia (salotinė). Madinga bus derinti pastelinę žydrą su metaline aukso. Tokiu būdu išgaunamas šalta šilta atspalvių žaismas. Akis galite apsibrėžti ne tik juodu akių pieštuku, bet ir žydra, sidabrine bei auksinėmis spalvomis. Mano manymu, populiariausia spalva – auksinė, be to, ji tinka visoms moterims! O labiausiai išryškina žydras akis! Madingos įvairios dūminio makiažo interpretacijos. Tikrai neturite būti eksperte, kad šį sezoną pasidarytumėte ryškų dūminį makiažą.

Antakiai Antakių linija labai ryški, galima brėžti net juodu pieštuku, taip suteikiant jiems dirbtinumo įspūdį. Vakarui drąsiai naudokite spindinčius akių šešėlius bei pieštukus.

Lūpos Iš subtilesnių tendencijų patarčiau rinktis 40-ųjų žavesį – netvarkingai banguoti plaukai bei ryškios matinės lūpos. Kokius lūpų dažus rinktis? Kūno spalvos, raudonos, slyvos, vyšnios, tamsiai raudonos, tamsaus šokolado atspalviai. Madingos įvairios dūminio makiažo interpretacijos. Tikrai neturite būti ekspertė, kad šį sezoną pasidarytumėte ryškų dūminį makiažą. Raudoni lūpų dažai – klasika. Ir jie tinka visoms. Tik kiekviena turėtų rasti kaip tik jai skirtą atspalvį, kuris priklauso nuo moters gymio, odos, akių bei dantų spalvos. Tamsesni, šviesesni, šaltesni ar šiltesni atspalviai. Šiuo klausimu galėtų pagelbėti vizažistas. Vienas mano mėgstamiausių ir elegantiškiausių makiažų – natūralus ir gražiai suformuotas veidas, lengvai padūmavusios (bronzinio atspalvio šešėliai) akys bei tamsiai raudonos lūpos. Toks makiažas prie atitinkamos vakarinės aprangos gali padėti sukurti rafinuotos, elegantiškos bei seksualios moters įvaizdį. Dar viena tendencija – blizgučiais žėrinčios lūpos! Tą pačią priemonę kaip akims galite naudoti ir lūpoms. Tik nepamirškite, kad veide reikėtų išryškinti vieną bruožą: akis, antakius arba lūpas. Nepersistenkite išryškindamos visus veido bruožus. Tai nebemadinga! Žėrinčioms lūpoms rinkitės žemės spalvos atspalvius – atrodo prabangiausiai.

Veidas Tobulai užmaskuoti visi veido defektai – sveikos odos įspūdis. Gaivus raudonis, primenantis vaikiškus skruostus. Beje, rožiniai skaistalai tikrai jaunina. Tam, kad išryškintumėte skruostikaulius ir suteiktumėte švytinčios odos įspūdį, naudokite šviesią, šviesą atspindinčią pudrą arba akių šešėlius. Pudra denkite ne visą veidą, bet tik aukščiausią skruostikaulių vietą „ant kaulo“, o tam, kad lūpos atrodytų putlesnės, – virš viršutinės lūpos linijos. Ką pastebėjau dirbdama su Lietuvos moterimis – jos tikrai seka mados naujienas, žino, kas madinga šį ar kitą sezoną, bet tiesiog nedrįsta taip pasidažyti. Gal bijo likti nesuprastos ar per daug išsiskirti. Palinkėčiau visoms daugiau drąsos ir nebijoti eksperimentuoti – juk tai taip smagu. Kai sulauksite senatvės, eksperimentų laikotarpis tikrai jau bus praėjęs. Tai kada daugiau žaisti su teptukais bei makiažo priemonėmis jeigu ne dabar? Vakare ypač gražiai atrodo spindintys akių šešėliai, derinami su padūmavusių akių makiažu. Tokį makiažą siūlyčiau išbandyti kiekvienai, norinčiai šaltą rudens vakarą išsiskirti minioje. Rudakėms siūlyčiau išbandyti violetinius, mėlynus, žalius blizgučių atspalvius, žydraakėms – bronzos, aukso, rudus. Žaliaakėms tiktų violetiniai bei rožiniai atspalviai. Blizgučius derinčiau su švelniai padūmavusių akių makiažu – jie tiesiog „priklijuojami“ ant judamojo voko tam skirta priemone. Straipsnį parengė "Carolina Make Up Studio" meistrė Karolina Taraškevič (www.carolinamakeupstudio.com) Straipsnį draudžiama perspausdinti ir publikuoti be nuorodos į šį puslapį ir "Carolina Make Up Studio" sutikimo.

Naujausi įrašai
bottom of page