top of page

Interviu su Carolina.lt metų darbuotoja – Jolanta Švobaite-Mušauskiene

Carolina.lt kasmet renka metų darbuotoją. Šiemet šis apdovanojimas buvo įteiktas vizažistei Jolantai Švobaitei-Mušauskienei, dirbančiai ,,Carolina Make-Up Studio" Kaune.

KĄ TAU REIŠKIA ŠIS APDOVANOJIMAS?

Šis apdovanojimas man – didelis įvertinimas. Tai išties verčia jaustis labai gerai. Neslėpsiu, man tai buvo labai netikėta.

PAPASAKOK SAVO KARJEROS PRADŽIĄ? NUO KO VISKAS PRASIDĖJO?

Dar besimokydama vidurinėje mokykloje svajojau apie kosmetologijos studijas. Šiai svajonei buvo lemta išsipildyti – vos baigusi vidurinę pradėjau studijuoti gydomąją kosmetologiją. Studijų metu teko ‘‘prisiliesti“ ir prie vizažo subtilybių. Mane žavėjo viskas, kas susiję su makiažu. Vizažas mane tarsi užbūrė – taip aš jau 13-ka metų dirbu šioje srityje.

Nuotraukoje meistrės Jolantos atliktas makiažas.

AR TURI SAVITĄ MAKIAŽO STILIŲ? KOKS JIS?

Tiksliai apibūdinti savo stilių sunku, nes kaskart jam didelę įtaką daro klientės asmenybė. Prieš atliekant makiažą su kiekviena kliente daug kalbames, aptariame net ir mažiausias detales. Man visada labai svarbu išsiaiškinti, kas jai patinka, ką ji nori pabrėžti, kiek leidžia sau būti ryškiai. Kaskart dažant mano tikslas yra pabrėžti gražiausius bruožus per daug neapkraunant veido.

Nuotraukoje meistrės Jolantos atliktas makiažas.

DAUGELIS MANO, KAD VIZAŽISTO PROFESIJA YRA LABAI SMAGI – DIRBAMA GRAŽIOJE APLINKOJE IR PER DIENAS PLEPAMA APIE MERGAITIŠKUS DALYKĖLIUS. AR VISKAS IŠ TIESŲ YRA TAIP SMAGU IR LENGVA?

Vizažisto darbas, kaip ir kiekvienas, turi savų pliusų ir minusų. Geroji šio darbo pusė yra ta, jog turime galimybę pažinti daugybę nuostabių žmonių. Graži aplinka – taip pat vienas iš privalumų. Bet pats svarbiausias vizažisto darbo aspektas yra nuotaikos kūrimas. Asmeniškai man, tobuliausios akimirkos darbe yra tos, kai padažytos klientės nuoširdžiai šypsosi ir tiesiog spurda iš laimės. Tai man leidžia suprasti, kad savo darbą atlikau puikiai.

Blogoji šio darbo pusė – paaukoti savaitgaliai, o dažnai ir didžiosios metų šventės. Vizažistams tikrai dažnai tenka laiką, skirtą šeimai, iškeisti į darbą studijoje puošiant klientes. Taip pat dažnai į darbus kimbama labai anksti, pirmieji užrašymai gali būti ir nuo 6 val. ryto. Bet net ir tame galima įžvelgti dalelę pozityvo – juk tai puiki galimybė pasigrožėti iš lėto bundančiu miestu.

Nuotraukoje meistrės Jolantos atliktas makiažas.

GALIMA IŠGIRSTI VIS DAUGIAU KOMENTARŲ, JOG ŠIOS PROFESIJOS ATSTOVŲ YRA PER DAUG. KĄ APIE TAI GALVOJI TU? AR ŠIOJE SRITYJE YRA DIDŽIULĖ KONKURENCIJA? JEIGU TAIP, KAIP IŠLAIKYTI POPULIARUMĄ?

Taip, iš tiesų ši specialybė tampa vis populiaresnė. Tačiau, kalbant apie konkurenciją – moterys keičia vizažistus iki tol, kol suranda tą, kuris geba išpildyti ar net pranokti jos lūkesčius. O jie, kaip ir pačios moterys, labai skirtingi. Noriu pasakyti, jog kiekvienas vizažistas kuriasi savo klienčių ratą, todėl net nežinau, ar čia yra kur konkuruoti... Man atrodo, jog vietos po saule užteks visiems. Svarbiausia yra meilė tam, ką darai, ir pagarba klientui – tai yra sekmės paslaptis.

PASIDALINK MAKIAŽO TAISYKLĖMIS/TRIUKAIS, KURIAIS REKOMENDUOJI VADOVAUTIS VISOMS MOTERIMS.

Tikrai nerekomenduoju gausiai dažytis kasdien. Mano manymu, sutvarkyta veido oda ir tvarkingi antakiai – yra svarbiausi dalykai. Jeigu tuo pasirūpinta, gražiai atrodyti užteks BB kremo, bronzanto ar skaistalų ir blakstienų tušo.

IŠVARDINK TRIS KOSMETIKOS PRIEMONES, BE KURIŲ NEĮSIVAIZDUOJI SAVO DIENOS.

Tai Sothys skysta pudra, išsukamas antakių pieštukas Sothys „Intensity 20“ ir bronzantas iš Tom Ford.

Nuotraukoje vizažistė Jolanta Švobaitė-Mušauskienė.

Vizažistės Jolantos mėgstamas priemones galite įsigyti mūsų e-parduotuvėje: https://www.carolinashop.lt/

Registracija makiažui pas Jolantą internetu(puslapio apačioje): https://www.carolina.lt/

Arba tel.nr.: +37067112140

Jolanta dirba ,,Carolina Make-Up Studio“ Kaune adresu Daukšos g. 43-9.

Naujausi įrašai
bottom of page