top of page

Apie plaukų priežiūrą ir sveikatą...

Sveiki, gražūs ir žvilgantys plaukai – tai moters jaunystės ir grožio simbolis. Tačiau tikriausiai kiekviena moteris sutiks, jog plaukų sveikatingumą išlaikyti ar pasiekti nėra lengva. Tai dažnai pareikalauja nemažai pinigų, laiko ir kantrybės.

Kad kelias į plaukų sveikatą būtų lengvesnis buvo išrasta daugybė plaukų priežiūros priemonių, tačiau, ne paslaptis, kad iš didžiulio kiekio siūlomų produktų, be profesionalo pagalbos išsirinkti tobulai tinkantį, yra labai sunku. Tokioms moterims į pagalbą skuba Carolina.lt šukuosenų meistrė Simona Gaudzevičiūtė. Ji sako dievinanti savo darbą ne tik todėl, kad formuodama šukuosenas gali pasireikšti kaip kūrėja, tačiau labiausiai dėl to, jog, atlikdama plaukų atstatomąsias procedūras, padeda moterims palaikyti plaukų sveikatą, puoselėja jų ilgalaikį grožį ir padeda joms labiau pasitikėti savimi.

Nuotraukoje Simonos daryta šukuosena.

Simona dirba ,,Carolina make-up studio” Kaune ir atlieka tokias plaukų atstatomąsias procedūras, kaip: keratino procedūra (stipriai pažeistiems plaukams maitinti), hialurono procedūra (išsausėjusiems plaukams drėkinti), regeneruojanti ampolė (dažų nualintiems plaukams atkurti), energiziuojanti procedūra nuo plaukų slinkimo ,,On protection“ (apsauginė procedūra stipriai pažeistiems ir nualintiems plaukams sutvirtinti), botulino procedūra (besiveliantiems, besipučiantiems plaukams glotninti).

Simona dalinasi savo atradimais, patarimais ir patirtimi su Jumis:

Kokie požymiai išduoda, jog plaukams yra reikalingas gydymas?

Plaukai , kaip ir visas organizmas, išduoda, kai nusilpsta ir kai jiems yra reikalinga speciali priežiūra. Pagrindiniai požymiai, išduodantys, kad plaukams yra reikalingas gydymas, yra:

  • Išplonėję, lūžinėjantys ir skilinėjantys galiukai;

  • Atsidarę plauko žvyneliai;

  • Vėlimasis;

  • Plaukų pūtimasis, porėtumas;

  • Šiurkštumas;

Ar gydomąsias procedūras rekomanduojama atlikti tik labai pažeistiems plaukams?

Gydomosios procedūros yra skirtos įvairiems plaukų tipams. Dažniausiai jos atliekamos pažeistiems, silpniems plaukams, bet dėl sezoniškumo silpsta ir normalaus tipo plaukai, ypač rudens bei pavasario metu, todėl rekomenduojama reguliariai procedūromis palepinti ir nežymiai pažeistus plaukus.

Kokią naudą plaukams suteikia gydomosios procedūros?

Gydomosios procedūros labiausiai veikia plauką iš vidaus: atsidarius plauko žvyneliams, į plauko kutikulę yra įvedamos reikalingos medžiagos, kurios atstato normalią plauko būklę. Kiekviena procedūra koncentruota pagal skirtingą plauko struktūrą – jie prisotinami keratinu, kolagenu, amino rūgštimis bei baltymais iki tam tikros, reikiamos normos. Procedūrų metu naudojamų priemonių novatoriškos formulės susideda iš plaukams naudingų veikliųjų medžiagų, kurios plaukams suteikia prabangų švytėjimą ir paverčia juos sveikais, glotniais bei elastingais.

Simonos atliktos procedūros plaukams rezultatas.

Kaip dažnai reikia jas kartoti?

Priklausomai nuo procedūros bei plauko būklės, procedūras rekomenduojama kartoti kas mėnesį ar kelis. Tam tikras procedūrų kursas yra taikomas labai stipriai slenkantiems ar labai pažeistiems, nualintiems plaukams. Po kurso reikia reguliariai atlikti palaikomąsias procedūras.

Kaip ilgai išlieka efektas?

Tai bene dažniausiai klienčių man užduodamas klausimas. Konkretaus atsakymo nėra, nes visų plaukai produktą savyje išlaiko skirtingą laiką. Taip pat vienas svarbiausių ilgalaikio efekto aspektų yra teisinga plaukų priežiūra namuose. Pasirinktos kokybiškos priemonės – profesionalūs šampūnai bei kondicionieriai – prailgina procedūros efektą iki kelių mėnesių. Nors efektas palaipsniui blėsta ir, galiausiai, žiūrint į plaukus jo nebematyti, iš tiesų produktas yra įvestas į plauko žievę (korteksą) ir plauko jungtys giliuosiuose sluoksniuose yra sutvirtintos. Tai reiškia, kad tokių procedūrų teigiamas poveikis plaukams išlieka gerokai ilgiau, nei kad gali įžvelgti mūsų akys.

Ko reikėtų vengti norint, kad plaukai išliktų kuo sveikesni?

Norint, kad plaukai kuo ilgiau išliktų sveiki ir gražūs, reikia įdėti nemažai pastangų, pradedant sveika gyvensena ir baigiant teisingu plaukų priežiūros priemonių, naudojamų namuose, pasirinkimu. Vertėtų atidžiai klausyti šios srities specialistų patarimų apie produktų naudojimą, išmokti atskirti gerą sudėtį nuo prastos ir, žinoma, rinktis priemones, kuriose nėra plaukams kenksmingų ingridientų, tokių kaip koncervantai, parabenai, druskos, silikonai, sulfitai ir sulfatai.

Simonos atliktos procedūros plaukams rezultatas.

Mitai apie plaukų priežiūrą, kuriuos norėtum paneigti/patvirtinti.

Vienas iš mitų: jei plaukai yra tiesinami nustačius žemą tiesintuvo temperatūrą ir juo plaukų sruogos yra perbraukiamos labai greitai, tai nedaro didesnės žalos nei plaukų džiovintuvas. Tai yra netiesa. Plaukų džiovintuvas neturi tokios stiprios koncentruotos temperatūros kaip tiesintuvas, be to, naujausi džiovintuvai turi neigiamų jonų sistemą, kurios dėka plaukai yra mažiau pažeidžiami karščio, taip pat džiovinant plaukus dalis vandens molekulių įsigeria į plaukus, taip jie išsaugo natūralią drėgmę. Plaukų tiesintuvas plaukų sruogą stipriai kaitina iš abiejų pusių, taip išsausindamas bei pažeisdamas plaukus kelis kartus stipriau.

Kitas, gana dažnas mitas: plaukų procedūros sukuria trumpalaikį efektą, o vėliau, nieko nedarant, plaukų būklė tik pablogėja. Noriu tai paneigti. Plaukų gydymo esmė yra atstatyti pažeistą plauko korteksą ir vidinius jo sluoksnius, kurių plika akimi mes nematome, tačiau teigiamas procedūrų poveikis jiems yra pastebimas plauko išorėje. Namuose kasdien naudojant nekokybiškas plaukų priežiūros priemones naudingos medžiagos yra išstumiamos greičiau. Palaipsniui išoriškai matomas procedūrų efektas blėsta, plaukas grįžta į pradinę būklę, tačiau pripratus prie gero, prasta plaukų būklė, buvusi iki tol, atrodo kur kas blogesnė nei anksčiau. Neapsigaukite.

Naujausi įrašai
bottom of page